www.ser.de www.ser.at www.ser.ch www.ser-solutions.com www.ser-solutions.fr www.ser-solutions.ru www.ser-solutions.pl www.ser-solutions.es www.ser-solutions.pt www.ser-solutions.com.tr www.ser-solutions.nl www.ser-solutions.cn www.ser.ae

„Aanvankelijk waren onze medewerkers erg gehecht aan de papieren processen. Maar ze raakten al snel overtuigd van de voordelen van elektronische kredietdossiers.”

Gerhard Eller, teammanager van de kredietafdeling van LBS Bausparkasse Rheinland-Pfalz
LBS
Bedrijf LBS
Toepassingsgebied Beheer van bouwspaarovereenkomsten met elektronisch archief, DMS en e-dossiers
Sector Bouwfonds
Medewerkers 300
Omzet Totaal aan bouwspaarleningen €14,2 miljard (2013)
Hoofdkantoor Mainz
Integratie Het systeem LBS Neu
Projectscope Rijnland-Palts

Korte projectbeschrijving

Uitgangssituatie

Vóór invoering van het optische archief werd alle ontvangen post in papiervorm in behandeling genomen. Dagelijks werden 50 tot 100 poststukken ontvangen. Het was moeilijk na te gaan welke medewerker een bepaald poststuk in behandeling had genomen. Papieren documenten werden in grote mappen opgeslagen, waardoor het terugvinden van een specifiek document moeilijk en tijdrovend was. Het kostte veel tijd om alle voor een bepaald proces benodigde documenten bijeen te brengen. Door middel van implementatie van de DMS- en archiefoplossingen moest een auditbestendig opslagsysteem worden gecreëerd en moest de traceerbaarheid van documenten worden verbeterd. Het was ook belangrijk dat gebruikers konden kiezen uit verschillende soorten opslagsystemen.

Nu registreren en toegang krijgen tot onze +Content +Content

  • Gedetailleerde projectbeschrijving
  • Optie: download de PDF
  • Download de gedetailleerde best practice

Registratie