www.ser.de www.ser.at www.ser.ch www.ser-solutions.com www.ser-solutions.fr www.ser-solutions.ru www.ser-solutions.pl www.ser-solutions.es www.ser-solutions.pt www.ser-solutions.com.tr www.ser-solutions.nl www.ser-solutions.cn www.ser.ae

„Door InvoiceMaster te gaan gebruiken voor reisfacturen met inkoopordernummer hebben we het aantal medewerkers met circa 40% en de portokosten met 57% weten te verlagen.”

Johannes Müller-Baltes, Head of Finance and Accounting van DER
DER Touristik
Bedrijf DER Touristik
Toepassingsgebied Automatische verwerking van inkomende facturen en elektronische archivering.
Sector Toerisme
Medewerkers 6.277 wereldwijd (in 2013)
Omzet €4,6 miljard (in 2013)
Hoofdkantoor Frankfurt am Main
Integratie SAP
Projectscope Facturen wereldwijd

Korte projectbeschrijving

Uitgangssituatie

Na de introductie in 1999 van een elektronisch archief voor auditbestendige opslag van facturen om het papieren archief te ontlasten, besloot het Duitse reisbureau DER in 2005 dat de factuurverwerking verder geoptimaliseerd moest worden. Vóór de automatisering werden facturen zonder verwijzing naar een inkooporder per interne post door het hele bedrijf gezonden, voordat ze werden goedgekeurd en handmatig in het SAP-systeem werden ingevoerd. Facturen met inkoopordernummer werden per pakketpost naar Galway in Ierland gestuurd, waar ze handmatig in SAP werden ingevoerd. De ophelderings- en goedkeuringsprocessen verliepen omslachtig per e-mail of interne post.

Nu registreren en toegang krijgen tot onze +Content +Content

  • Gedetailleerde projectbeschrijving
  • Optie: download de PDF
  • Download de gedetailleerde best practice

Registratie